Metalen

Welk oude ijzer of metaal nemen wij graag mee? Alle overige metalen worden tot de non-ferro-metalen gerekend. Als groep vertegenwoordigen de ferro-metalen een belangrijke economische factor. Dit niet zozeer vanwege hun zeldzaamheid, juist hun ruime voorkomen biedt de mogelijkheid van een onnoemelijk aantal technische toepassingen. De economische waarde wordt bij de ferro-metalen door de kwantiteit bepaald. Bij de non-ferro-metalen (veel zeldzamer) wordt de waarde juist bepaald door de kwaliteit: er is weinig van en veel mensen willen het hebben.
In de afvalverwerking is het onderscheid tussen de ferro-metalen en de non-ferro-metalen belangrijk. De economie van de verdere verwerking maakt een scheiding tussen de twee groepen al in een vroeg stadium van de recylcling aantrekkelijk.

Heeft u als particulier woonachtig in de regio Friesland een oude wasmachine of ander huishoudelijke apparatuur? Uw schuur opgeruimd en nog oude koperen leidingen, metalen of ijzeren stellingen of andere metalen die weg moeten? Of heeft u vanwege een verbouwing andere soorten oude ijzer of metalen?